Безпілотна авіаційна система Watchkeeper

 



ХАРАКТЕРИСТИКИ:

Довжина:  6,5 м

Розмах крил:  10,9 м

Злітна вага:  485 кг

Діапазон від наземної станції:  150 км

Крейсерська швидкість:  77 вузлів

Висота:  16000 футів

Витривалість літака:  14 годин



Watchkeeper - це безпілотна авіаційна система з набором розвідувальних та розвідувальних камер та датчиків, включаючи сучасний радар спостереження.


Це дозволяє армії бачити об'єкти на відстані до 200 км та допомагає забезпечувати безпеку наших військ. Він збирає інформацію, наприклад, про виявлення активності противника вдень та вночі.


Він побудований у Великій Британії та успішно використовується в Афганістані, де відіграє важливу захисну роль для британських військ. З моменту першого польоту у 2010 році Watchkeeper налітав понад 3000 годин.

Watchkeeper – це актив розвідки, спостереження, виявлення цілей та розвідки (ISTAR), який може збирати, обробляти та розповсюджувати високоякісні розвідувальні зображення. Це може бути підключено до мережі для старших командирів та аналітиків, а також для потокової передачі зображень та радіолокаційних зображень військам на землі. Це універсальний літак, який можна використовувати як у бойових діях, так і в багатьох інших сценаріях.


Watchkeeper - це автономна система, яка завжди вимагає, щоб "людина була в курсі" для авторизації всіх аспектів її операцій. Він створений для роботи в різних наземних та повітряних умовах та обладнаний для підтримки широкого спектру військових та охоронних завдань. Система має ряд датчиків та інфрачервоних відеокамер повного руху, здатних працювати вдень та вночі. Ідентифікація об'єктів на землі є основною функцією Watchkeeper, і він оснащений технологією радіолокації та індикатором руху землі.


У лазерній підсистемі Watchkeeper є окремий цілеуказатель, целеуказатель і далекомір, що допомагають ідентифікувати різні активи. Система Watchkeeper була побудована у Великій Британії компанією Thales, а британський ланцюжок поставок підтримує британські виробничі робочі місця.


Система пройшла ретельні льотні випробування у Західному Уельсі та сертифікована для безпечної роботи у повітряному просторі Великобританії. 47-й полк Королівської артилерії, що базується в Ларкхіллі, Вілтшир відповідає за Вахтового, а військовослужбовці цього полку навчаються тому, як безпечно і ефективно керувати системою. Оскільки Watchkeeper в основному працює у наземних умовах, відповідальність за експлуатацію літаків несе армія, а не ВПС Великобританії.



Інформація взята з https://www.army.mod.uk/

Комментарии