Броньований екскаватор Terrier

 


Броньований екскаватор Terrier є передовою інженерною машиною армії і дає Королівським інженерам сучасні можливості, які можна використовувати для виконання різних завдань як у Великобританії, так і в майбутніх операціях.


Незважаючи на вагу в 30 тонн, Terrier – маневрена та універсальна машина, здатна розвивати швидкість майже до 50 миль на годину.


Він оснащений п'ятьма бортовими камерами та тепловізором, що дає солдатам можливість спостереження на 360 градусів, яку можна використовувати вдень та вночі.


Технологія, що використовується в Terrier, настільки просунута, що транспортним засобом можна керувати за допомогою дистанційного керування, що дозволяє солдатам розчищати маршрути з безпечної відстані.


Terrier, здатний перевозити до 5000 кг матеріалу, має ряд взаємозамінного обладнання, такого як навантажувач вилковий і відбійний молоток, що робить його легко адаптованим. Машина також може бути оснащена 7,62 мм універсальним кулеметом і димовими гранатометами для використання в бою.


Terrier замінює Combat Engineer Tractor (CET), забезпечуючи підтримку мобільності (розчищення перешкод та маршрутів), контрмобільність (риття протитанкових ровів та інших перешкод) та живучість (риття траншей та слотів для бойових броньованих машин). Terrier швидше, мобільніше і має більш ефективну броню та протимінний захист, ніж CET.


Terrier управляється екіпажем із двох осіб або може керуватися дистанційно в особливо небезпечних умовах. Він може буксирувати причіп із фашинами, гусеницями та системою прориву мінних полів Python. Цей суперкопатель також можна використовувати для розчищення розкиданих мін, видалення або покращення перешкод та прокладання маршрутів, не відстаючи від інших броньованих машин, таких як Challenger 2 та Warrior.


Інформація взята з https://www.army.mod.uk/


Комментарии