Высокоскоростная ракета Starstreak High Velocity Missile (HVM)




РАКЕТНА ДАЛЬНІСТЬ: 1500М – 5500М

ЧАС ПОЛЬОТУ: 8 СЕКУНД

УПРАВЛІННЯ : НАПІВАВТОМАТИЧНИЙ, ПРЯМА ВИДИМІСТЬ, УПРАВЛІННЯ ПО ПРОМІНЮ

СТЕЛЯ: 1000М




Високошвидкісна ракета Starstreak High Velocity Missile (HVM) призначена для протидії загрозам з боку дуже високопродуктивних літаків, що низько летять, і швидких ударів вертольотів.

Ракета, яка летить зі швидкістю, що більш ніж у три рази перевищує швидкість звуку, використовує систему з трьох дротикоподібних снарядів, що дозволяють вразити ціль кілька разів. Стрілянина HVM може вестися з плеча, із полегшеної системи залпового вогню або з бронетранспортера Stormer.




ЛЕГКА СИСТЕМА ЗАЛПОВОГО Вогню І STARSTREAK, ЗАПУСКАНА З ПЛЕЧА

Легка залпова установка (LML) має автоматичне вогневе встановлення і може перевозитися на будь-якому легкому колісному транспортному засобі, такому як Land Rover.

У системі залпового вогню використовуються три контейнерні ракети разом із навісним обладнанням та стандартним блоком прицілювання. Три цілі можуть бути уражені у швидкій послідовності без необхідності перезаряджання.

Переносний ракетний комплекс Starstreak, що запускається з плеча (одиночна ракета), збирається і готовий до запуску за кілька секунд. Підготовка до стрільби полягає у закріпленні на корпусі ракети блоку прицілювання.

Блок прицілювання включає оптичну головку, що складається із системи стабілізації, інжектора прицільної марки та монокулярного прицілу. Мета захоплюється та оптично супроводжується за допомогою монокулярного прицілу та прицільної марки.




САМОХІДНИЙ ВИСОКОШВИДКІВИЙ РАКЕТНИЙ КОМПЛЕКС STARSTREAK

Starstreak SP HVM встановлений на гусеничній машині Stormer. Система має вісім готових до пуску ракет Starstreak та ще 12 ракет.

SP HVM оснащений встановленим на даху приладом оповіщення ППО (ADAD). Інфрачервоний сканер та процесор ADAD забезпечують виявлення цілей та визначення пріоритетів, а система автоматично наводить приціл на ціль.


Інформація взята з  https://www.army.mod.uk/ 

Комментарии