Система протиповітряної оборони ППО Sky Sabre ( Небесна шабля)

 


Радар.

Очима і вухами системи є оглядовий радар середньої дальності Giraffe Agile Multi Beam 3D. Його радар обертається на висувній щоглі, що дозволяє йому підніматися над лініями дерев та іншими перешкодами для виявлення зловмисників, що низько летять. Жираф може бачити на 360 градусів з відривом до 120 км.


КОМАНДУВАННЯ І КОНТРОЛЬ. 

Другий компонент – це пакет управління боєм та розвідки: центр управління та контролю. Він зв'язує радар із ракетами і спрямовує їх до мети.


Він також надає посилання 16; тактичний канал передачі даних, який дозволяє Sky Sabre обмінюватися інформацією з кораблями Королівського флоту, Королівськими військово-повітряними силами та нашими союзниками.


Система може бути повністю інтегрована із спільними, комбінованими операціями чи операціями НАТО.


РАКЕТИ.

Третій компонент – інтелектуальна пускова установка Land Ceptor та сама ракета. Кожна ракета важить 99 кг, що вдвічі більше, ніж у Rapier, яку вона замінює, і має втричі більшу дальність.


Це звичайна протиповітряна модульна ракета (CAMM), яка досягає швидкості 2300 миль на годину і може знищувати винищувачі, безпілотники та розумні бомби з лазерним наведенням.


Sky Sabre, який замінив свого попередника Rapier, є зенітно-ракетним комплексом, що складається з трьох окремих компонентів: радара, системи управління і ракет.


Він може одночасно керувати польотом 24 ракет, спрямовуючи їх на перехоплення 24 окремих цілей.


Хоча на фотографії вони зображені разом, очікується, що вони будуть працювати на відстані до 15 км один від одного.


Інформація взята з https://www.army.mod.uk/

Комментарии