Die Panzerabwehrwaffe MILAN / Протитанкова зброя MILAN





ХАРАКТЕРИСТИКИ:

ВАГА керованої ракети

12 кг

МАКСИМАЛЬНА ШВИДКІСТЬ

684 км/год

ЗОНА ВІДОБРАЖЕННЯ

від 5 до 8 м

КАЛІБР

115мм

ДАЛІСТЬ СТРІЛЬБИ

від 300 до 1950 м

ВАГА СИСТЕМИ ЗБРОЇ

28 кг





MILAN - хижий птах, що переслідує танки.
Протитанкова зброя MILAN є легкою протитанковою керованою ракетою класу «земля-земля», розробленою в рамках франко-німецького співробітництва. MILAN звучить як raptor, але це абревіатура від французького Missile d'Infanterie léger antichar, що англійською означає легка піхотна протитанкова ракета.

MILAN використовується для боротьби з танками та бронетехнікою. Але його можна використати і проти укріплених позицій.

Протитанкова зброя MILAN стріляє ракетою з провідним наведенням, оснащеною кумулятивною бойовою частиною. Він здатний пробити до 700 мм броньової сталі. Оснащений тепловізійним приладом, MILAN повністю підходить для ведення нічного бою.

МЕЛС (Багатоцільовий легкий ракетний комплекс) приходить як наступник
Протитанкова зброя MILAN використовується, серед іншого, бронетанковою піхотою, винищувачами, гірською піхотою та десантниками. Ця операція виконується у поспішанні на тринозі або, у разі панцергренадерів, з лафету на вежі бойової машини піхоти Marder 1A3/1A5.

Серед іншого, MILAN успішно використовувався британськими збройними силами у різних війнах, наприклад, у 1982 році на Фолклендських островах, у 1991 році під час війни в Перській затоці та з 2003 року під час війни в Іраку. Бундесвер оснастив курдську пешмергу Мілан для боротьби з терористичною організацією «Ісламська держава».

У найближчі кілька років зброя поступово замінюватиметься сучаснішим наступником системи MELLS (Багатоцільовий легкий ракетний комплекс).





Інформація взята з https://www.bundeswehr.de/

Комментарии

Отправить комментарий