Die Granatmaschinenwaffe 40 mm / Гранатомет кулемет 40 мм





ХАРАКТЕРИСТИКИ:


ПОСЛІДОВНІСТЬ КАДРІВ

350 пострілів/хв

МАСА

29 кг

ШТАТІВ

15 кг

ДОВЖИНА ТРУБКИ

57,7 см


КАЛІБР

40мм

ДАЛІСТЬ СТРІЛЬБИ

не більше 1500 м


МАГАЗИН

32 патрони





40-мм автоматичний гранатомет – концентрована вогнева міць піхоти.
Гранатомет-кулемет (GraMaWa) може використовуватися для боротьби з легкоброньованими наземними цілями прицільним поодиноким вогнем або короткими чергами. Його використовують на землі троє солдатів на тринозі. Встановлюється в бойові модулі та служить озброєнням транспортних засобів, наприклад, для ГТК .Бронована транспортна машинаBoxer або розвідувальна машина Fennek.

Гнучке використання.
Автоматичну гранатометну зброю можна використовувати гнучко. Його можна скинути з парашутом. Він використовується всіма родами піхоти як допоміжна зброя.

GraMaWa запускається за допомогою існуючих штовхачів або спускових гачків верхнього кріплення, які прикріплені до будь-якої сторони. Боєприпаси зі стрічками подаються з бункера для боєприпасів під час зворотно-поступального руху казенної частини.

Функціональні групи.
GraMaWa складається з корпусу, ствола з протипожежним клапаном, казенника, пристрою подачі, запобіжного пристрою, верхнього лафета, триноги, прицільних пристосувань та - опціонально - тепловізійного приладу.

Екіпаж гранатомета складається з трьох солдатів: навідника, що заряджає та командира відділення. Мінометний кулемет дає піхоті додаткову вогневу міць. Гранатомет кулемета важить 29 кілограмів.






Інформація взята з https://www.bundeswehr.de/

Комментарии

Отправить комментарий