Der Mörser 120 mm / Міномет 120 мм





ХАРАКТЕРИСТИКИ:

ПОСЛІДОВНІСТЬ КАДРІВ

1 хвилина: 15 пострілів/хв
5 хвилин: 5 пострілів/хв

ТИП СТРІЛЬБИ

фіксований ударник

МІНІМАЛЬНА ДАЛІСТЬ СТРІЛЬБИ

450 м

Збільшення телескопа

4-разовий

ДАЛІСТЬ СТРІЛЬБИ

не більше 6350 м

КАЛІБР

120мм

МАСА

160 кг





Агрегати міномету:
120-мм міномет складається зі стовбура, сошки з роликовим лафетом (М113) або земляної шпори (окремо), опорної плити, панорамного перископа ПЕРІ-Р16А1 та нерухомого коліматора К12МА2.

Крутий вогонь з піхоти: 120-мм міномет.

120-мм міномет є дульнозарядною зброєю з великим кутом нахилу і в першу чергу підтримує піхоту в бою з майданними цілями. Крім розривних патронів, він також стріляє сигнальними патронами для освітлення поля бою та димовими патронами, які ускладнюють видимість противнику.

Можна використовувати вгору та вниз.

120-мм міномет або стріляє з бронетранспортера M113, або перевозиться на всюдиходах типу Wolf, а потім розміщується на опорній плиті. Висококутна зброя також може успішно боротися з легкою та неброньованою технікою.

Крім фугасних патронів, 120-мм міномет також використовується для стрільби сигнальними патронами для освітлення поля бою і димовими патронами, що ускладнюють видимість противника. Крутий вогонь з незахищених або легкоброньованих цілей: це завдання танкового міномета. Найбільша перевага: його мобільність. Екіпаж складається всього з п'яти осіб – разом вони підтримують своїм далеким вогнем.

Міномет калібру 120 мм є дульнозарядною зброєю з великим кутом нахилу. Він переважно підтримує бій піхоти по площадним цілям. Максимальна бойова дистанція 120 мм міномета становить близько 6,3 км. Два солдати разом керують мінометом.




Інформація взята з https://www.bundeswehr.de/

Комментарии