Das schwere Maschinengewehr 12,7 mm / 12,7-мм великокаліберний кулемет






ХАРАКТЕРИСТИКИ:

Стандартна версія

КАЛІБР

12,7 на 99 мм

ДИСТАНЦІЯ БОЮ

максимальна 1850 м

ПОСЛІДОВНІСТЬ  КАДРІВ

635 пострілів/хв

МАСА

38,1 кг

Версія МК3

КАЛІБР

12,7 на 99 мм

ДИСТАНЦІЯ БОЮ

ефективна дальність стрілянини 1850 м

МАКСИМАЛЬНА ДАЛІСТЬ СТРІЛЬБИ

6500 м

ПОСЛІДОВНІСТЬ КАДРІВ

від 1000 до 1100 пострілів/хв

МАСА 37 кг

Версія MK3 використовується на багатоцільовому гелікоптері NH вертоліт НАТО-90, транспортний вертоліт CH-53, корабельний вертоліт Sea Lynx Mk88A та Sea King MK 41. У перспективі Sea King буде замінено на NH вертоліт НАТО-90 Морський Лев замінений. Версія великокаліберного кулемета MK 3 призначена для кріплення на еластичній люльці для зброї.

Версія M3P із гондолою

КАЛІБР

12,7 на 99 мм

ДИСТАНЦІЯ БОЮ

ефективна дальність стрілянини 1850 м

МАКСИМАЛЬНА ДАЛІСТЬ СТРІЛЬБИ

6500 м

ПОСЛІДОВНІСТЬ КАДРІВ

від 950 до 1100 пострілів/хв

МАСА

39 кг





12,7-мм артилерійська установка є незалежною гондолою з 12,7-мм великокаліберним кулеметом M3P. Гарматна установка спеціально розроблена для гелікоптерів. Його можна прикріпити до 14-дюймового вантажного замку стандарту НАТО за допомогою двох підвісних вушок.



Вогнева міць техніки: великокаліберний 12,7-мм кулемет.
Крупнокаліберний кулемет (МГ) є автоматичною вогнепальною зброєю з короткою віддачею. Він може застосовуватися для боротьби з одиночними, груповими та льотними цілями, а також із легкоброньованою технікою.

Використання в наземних та повітряних транспортних засобах.
Він використовується в армії у бойових модулях наземних транспортних засобів, таких як розвідувально-бойова машина Serval. В авіації sMG використовується в ударному вертольоті Tiger, багатоцільовому NH вертоліт НАТО-90 та транспортний вертоліт СН-53. Використовуються різні версії.

Ось як працює SMG.
Подача боєприпасів знаходиться з лівого боку, але при необхідності може бути переналаштована стрілкою на праву сторону. Важіль стрільби зі зброї розташований на прикладі. Система зведення є рукояткою ручного зведення, яка у стандартній версії прикріплена до правого борту. Боєприпаси до великокаліберного кулемету подаються через стрічку з патронами, покладеними у ланках стрічки М9. Порожні гільзи викидаються униз. Ланки ременя викидаються вправо (при подачі зліва) або вліво (при подачі праворуч).






Інформація взята з https://www.bundeswehr.de/

Комментарии