Das Panzerabwehrsystem MELLS / Протитанковий комплекс MELLS





ХАРАКТЕРИСТИКИ:

ДОВЖИНА РАКЕТИ

1,2 м

ВАГА РАКЕТИ

13,2 кг

ДИСТАНЦІЯ БОЮ

максимум 4000 м

ГОЛОВА Шукача

Візуалізація денного бачення та інфрачервона ДСП

ТАНДЕМНИЙ КУМУЛЯТИВНИЙ ЗАРЯД

боєголовка

ВАГА СИСТЕМИ ЗБРОЇ

26,1 кг




Протитанковий комплекс MELLS (багатоцільовий легкий ракетний комплекс) замінює Мілан
МЕЛС являє собою багатоцільовий легкий керований ракетний комплекс. В основному обслуговує MELLS для боротьби із наземними цілями, такими як основні бойові танки, броньовані системи озброєння або зміцнені позиції. З бойовою машиною піхоти Puma, MELLS використовується як зброя, вбудована у транспортний засіб. Поза Бундесвером, MELLS відомий як Spike LR.

Універсальна.

Протитанковий комплекс MELLS стріляти можна з наземної триноги, транспортних засобів або гелікоптерів. Передача даних з оптоволоконних кабелів дозволяє стрілку перемикатися на іншу мету або коригувати точку прицілювання під час польоту керованої ракети. Стрілець також може зафіксувати мету, яка не знаходиться в полі зору, до того, як буде зроблено постріл.

Крім того, керована ракета може самостійно летіти до мети після пострілу. Так звана здатність "вистрілив і забув" дозволяє стрілку швидко змінювати позицію відразу після пострілу.

Два стрільці, один командир загону.

МЕЛС використовується піхотою в пішому бою по три людини. Один використовується як навідник, інший як зарядний. Третя людина працює командиром загону. Система озброєння перед використанням зазвичай встановлюється на тринозі стаціонарно. Якщо система озброєння використовується без пускової планки, на тринозі розміщується керована ракета, що дозволяє робити дуже швидкий одиночний постріл.

Протитанковий комплекс MELLS є багатоцільовим легким керованим ракетним комплексом. Він може вражати цілі будь-якого типу. Бундесвер використовує MELLS також у пішому бою піхотинцями. Зброя перевозиться як мінімум двома солдатами. Перед використанням його необхідно встановити у стаціонарне положення. Протитанковий комплекс MELLS також може самостійно попрямувати до місця призначення. Це дозволяє швидко міняти позицію відразу після пострілу.




Інформація взята з https://www.bundeswehr.de/

Комментарии

Отправить комментарий