Das Maschinengewehr MG3 / Кулемет MG3






ХАРАКТЕРИСТИКИ:

БОЙОВА ДИСТАНЦІЯ НА СОШКАХ

600 метрів

КІЛЬКІСТЬ ПАТРОНІВ У ПЛАСТИКОВОМУ КОРПУСІ

120

МАСА

11,5 кг

ДОВЖИНА ТРУБКИ

565мм

КАЛІБР

7,62 мм

У ХВИЛИНУ

1300 пострілів





MG3 – використовується скрізь та завжди перевірений.
В даний час MG3 використовується як стандартний кулемет у багатьох підрозділах Бундесверу.

Для бою на землі солдати використовують його із сошками або на польовому лафеті.

Протиповітряна оборона з MG3.
Крім того, кулемет MG3 використовується у військах для захисту від літаків та вертольотів. Для цього його встановлюють на тринозі пілота або кільці, що обертається, і вільно встановлюються каретках транспортних засобів. MG3 також використовується як вбудована зброя в бойових танках і бронетранспортерах, а також у бойових модулях і вертольотах.

Заряджання зброї.
MG3 - це повністю автоматична зброя, здатна вести вогонь короткими або довгими чергами. Оператори подають боєприпаси за допомогою патронташа. Зброя із вільним затвором. При зарядженні патрона у патроннику немає. Тільки коли стрілець натискає на спусковий гачок, патрон виштовхується вперед у патронник.

Кулемет MG3 повністю автоматичний із вільним затвором. Він виступає у ролі важкої групової зброї, яка може використовуватися для ефективної боротьби з одиночними, груповими та льотними цілями навіть на далеких дистанціях. MG3 є «класикою» серед кулеметів Бундесверу. Представлений у 1969 році він зарекомендував себе протягом десятиліть. Кулемет MG3 може робити до 1200 пострілів калібру 7,62 міліметра - за хвилину. Кулемети типу MG3 використовуються багатьма підрозділами Бундесверу. Збройні сили багатьох інших країн НАТО також використовують MG3. MG3 також використовується для протиповітряної оборони на кільцевих і вільно встановлюються візках транспортних засобів. З MG3 стріляють лише чергами. Стрілець може регулювати приціл від 200 метрів з кроком 100 метрів до 1200 метрів.

Варіанти:
Кулемет MG3: з зенітним прицілом, сошками, плечовим ременем та прикладом
Кулемет MG3A1: без зенітного прицілу, сошок, плечового ременя та плечового упору, для використання як осепаралельна та дистанційно керована зброя в бронетехніці та на ній.




Інформація взята з https://www.bundeswehr.de/

Комментарии