Das Gewehr G22A2 / Гвинтівка G22A2






ХАРАКТЕРИСТИКИ:

ДОВЖИНА ТРУБКИ

66 см

ВАГА (ЗБРОЯ З АКСЕСУАРАМИ)

9,3 кг

РОЗШИРЕННЯ

від 5x до 25x

ПОЧАТКОВА ШВИДКІСТЬ КУЛІ

885м/с

КАЛІБР

7,62 мм

МАГАЗИН

5 набоїв

ДИСТАНЦІЯ БОЮ

1100 м





Гвинтівка G22A2 – точна та далекобійна.
Снайперська гвинтівка G22A2 має оптичний приціл зі збільшенням від п'яти до двадцяти п'яти разів. Належить до розряду гвинтівок із поздовжньо-ковзним затвором: після кожного пострілу снайпер вручну перезаряджає, тим самим вставляючи в патронник новий патрон із магазину.

З гвинтівкою G22A2 стрілок може точно вражати віддалені цілі. Гвинтівка здатна вести нічний бій і може бути обладнана фірмовим глушником. У бою снайпери зазвичай працюють парами - стрілець і спостерігач.

Перша "справжня" снайперська гвинтівка.
G22A2 – це модернізована версія G22 та G22A1. G22 замінила G3 з оптичним прицілом у бундесвері та стала першою потужною снайперською гвинтівкою бундесверу. Замикання та керування затвором можливе лише з правого боку зброї. Двоступінчастий спусковий гачок дозволяє зробити точний постріл. Зброя розрахована на дворучне використання.

G22A2 — точніший, швидший, більш адаптований.
Істотними нововведеннями гвинтівки є потужніша прицільна оптика і дульне гальмо. Оптичний приціл може бути доповнений насадкою нічного бачення, скорочено NSV 80 для поліпшення можливостей ведення бою в нічний час. Дульне гальмо знижує віддачу гвинтівки вдвічі порівняно з попередніми версіями та підвищує точність стрілка.
G22A2 має різні нові можливості регулювання: стрілок може переміщувати щоку на плечовому упорі убік на додаток до висоти та плавно регулювати висоту сошок. Підсвічений спиртовий рівень оптичного прицілу вказує на нахил гвинтівки. Вага спускового гачка зброї значно нижча, точність вища за рахунок легшого поводження.

Оновлення включає великий пакет аксесуарів: глушник підпису, коліматорний приціл і балістичний калькулятор з вбудованим датчиком погоди. Це дозволяє визначити широту, температуру та вітер. Після введення параметрів зброї та боєприпасів балістичний калькулятор розраховує точний прогноз траєкторії снаряда.

G22A2 є наступником добре відомого G3 ZF. Завдяки двадцятип'ятикратному збільшенню снайпер тепер може вражати віддалені цілі.
Чистячий стрижень використовується для підготовки G22A2 до використання у командному змаганні найкращих снайперів Європи у Графенвері, Баварія. Дульне гальмо на G22A2 на кінці ствола значно знижує віддачу при пострілі.




Інформація взята з https://www.bundeswehr.de/

Комментарии