Der Spähwagen Fennek / Розвідувальна машина Fennek

 




ХАРАКТЕРИСТИКИ:


ПОТУЖНІСТЬ ДВИГУНА


177 кВт/240 к.с.Кінські сили


МАСА


10,3т


ДІАПАЗОН


860 км


ЕКІПАЖ


3 людини


ВИСОТА

 

1,78 метра


ДОВЖИНА


5,58 метра


ШИРИНА


2,55 метри






Fennek Scout Car: Шлейхер.

Розвідувальна машина Fennek є надзвичайно маневреною і при цьому рухається дуже тихо. Fennek - низькопрофільна легкоброньована колісна машина. Завдяки найсучаснішій сенсорній технології він висвітлює навколишнє середовище. Його можна використовувати практично на будь-якій місцевості та захищатися.


Бачити, не будучи побаченим.

У «Феннеку» екіпаж може протриматися до трьох діб поодинці та захищений від стрілецької зброї, мін, осколків та мін-пасток, артилерійських боєприпасів. Екіпаж складається з командира, водія та системного оператора. Для розвідки цілей розвідувальна машина Fennek має камеру високої роздільної здатності, оптику нічного бачення, тепловізійний прилад та лазерний далекомір.


Універсальна.

Бундесвер має Fennek із 2003 року. Це командирська машина об'єднаних груп вогневої підтримки артилерійських військ. До складу груп входять передове відділення спостереження та офіцер управління повітряним рухом, який керує розгортанням бойових літаків із командного пункту у безпосередній близькості від місця бою. Перед групою поставлено завдання з достатньою точністю визначити місцезнаходження цілей та направити вогонь на ціль. Піонерський загін та розвідувальний загін також використовують розвідувальну машину Fennek.


Фенек пустельної лисиці рухливий, уважний і швидко реагує. Це стосується і машини Бундесверу, названої на його честь. Офіцери-розвідники армії використовують розвідувальну машину Fennek для збирання інформації. Бундесвер використовує розвідувальну машину Fennek, наприклад, у місіях у Малі та Афганістані. На дах розвідувальної машини Fennek можна встановити кулемет MG3 або автоматичний гранатомет калібру 40 мм. На додаток до базового варіанту армії є й інші версії з різним оснащенням, адаптовані до відповідних потреб роду військ. Бундесвер також використовує розвідувальну машину Fennek як командно-розвідувальну машину.





Інформація взята з https://www.bundeswehr.de/

Комментарии