Der Pionierpanzer Dachs / Інженерний танк Борсук

 



ХАРАКТЕРИСТИКИ:


ПОТУЖНІСТЬ ДВИГУНА


830 к.с.Кінські сили


ШВИДКІСТЬ


62 км/год


ЕКІПАЖ


3 людини


ЗБРОЯ


Кулемет МГ 3


БОЙОВА МАСА


44т


ВАНТАЖОПІДЙОМНІСТЬ (СТРІЛА ЕКСКАВАТОРА)


7,8 тонни


ТЯГОВЕ ЗУСИЛЛЯ (ОСНОВНА ЛЕБІДКА)


35 тонн


ПІДВОДНА ПРОГУЛКА


до 4 метрів





Робоча конячка танкістів.

Борсук-танк інженер - мультиталант. Підготовка позицій для основних бойових танків або забезпечення прохідності ділянок, що важко проходять - все це не проблема для цієї машини.


Універсальний та дуже потужний.

Завдання броньованої інженерної машини Dachs - евакуація пошкодженої техніки та організація в'їздів та виїздів, а також в'їздів та виїздів у місцях перетину вод чи крутих та брудних ділянках берега. Він також може зробити водоймище судноплавним, а також створювати та усувати перешкоди та бар'єри на полі бою.


Завдяки рукояті екскаватора та відвалу танка інженер може використовуватися як екскаватор, бульдозер чи кран. Більше того: з його обладнанням першопрохідники навіть самостійно використовують його для різання та зварювання.


Для самозахисту на даху надійно закріплений зенітний кулемет калібру 7,62 мм. Екскаватори, бульдозери, крани: все це має БТР Badger. Як наступник Pioneer Tank 1, його продуктивність виходить на новий рівень. Він готує позиції для бойових танків або робить важкопрохідні ділянки прохідними. Badger Armored Engineer - робоча конячка. Його основними завданнями є важкі земляні роботи та евакуація бойових машин. Його потужна тросова лебідка з тяговим зусиллям 70 тонн за подвійного натягу робить Dachs фахівцем з гор. Борсук не тільки використовує свою екскаваторну стрілу для земляних робіт: ця гідравлічна стріла працює також як стріла крана. Броньована інженерна машина Dachs переміщає великі маси землі за допомогою розчищувального відвалу. Крім того, нож, що розчищає, оснащений пухкими зубами для твердого грунту.





Інформація взята з https://www.bundeswehr.de/

Комментарии