Das Rettungszentrum der Bundeswehr / Рятувальний центр Бундесверу

 




ХАРАКТЕРИСТИКИ:


СИСТЕМНІ МОДУЛІ


2 операційні модулі, що складаються з 8 контейнерів

Протишокова терапія

2x інтенсивна

КТ та рентген

Лікування у стоматолога

Стоматологічна техніка

Клініко-хімічна лабораторія

Військовий лікар

Аптека

Медичний матеріал/роздача

Стерилізація та обробка інструментів


БУДІВЕЛЬНА ПОВЕРХНЯ


максимум: близько 120 х 80 м

СПІВРОБІТНИКИ


до 175 солдатів (здатні працювати позмінно)


Вмістність


2 хірургічні групи,

відділення невідкладної допомоги,

відділення інтенсивної терапії,

медпункт на 72 ліжка.


ОПЕРАТИВНА ГОТОВНІСТЬ


У максимальній комплектації після 36 годин змінної роботи





Рятувальний центр – мобільний шпиталь.

У рятувальному центрі Бундесверу надається перша невідкладна хірургічна допомога з метою збереження життя постраждалих та поранених.


Рятувальний центр Бундесверу є пазлом з контейнерів і наметів. Спільно створюється установа, яка гарантує надання медичної допомоги на якісному рівні районної лікарні.


Ця мобільна модульна конструкція має низку переваг для використання. Рятувальний центр бундесверу може бути доставлений в будь-яку точку світу суходолом, морем або повітрям. На його встановлення та введення в експлуатацію потрібно всього 72 години.


Рятувальний центр Бундесверу з двома операційними є першою хірургічною установою у мережі рятувальних служб. Дві хірургічні групи можуть одночасно здійснювати хірургічну допомогу хворим у хірургічних модулях рятувального центру, що складаються із чотирьох контейнерів кожен. Приймальний пункт рятувального центру є шоковим контейнером. У цьому контейнері найбільш тяжко пораненим надається медична допомога перед операцією. У реанімаційному контейнері пацієнти із критичним станом здоров'я отримують інтенсивну медичну допомогу. У рятувальному центрі Бундесверу є два такі відділення інтенсивної терапії. Рентгенівське та комп'ютерно-томографічне обладнання рятувального центру дозволяє проводити швидке діагностичне обстеження пацієнтів, які перебувають на лікуванні. Рентгенівське та комп'ютерно-томографічне обладнання рятувального центру дозволяє проводити швидке діагностичне обстеження пацієнтів, які перебувають на лікуванні. У стоматологічному контейнері рятувального центру військовослужбовці можуть отримати стоматологічну допомогу, зокрема малі ортодонтичні операції. Технічне оснащення рятувального центру Бундесверу дозволяє проводити рентгенодіагностику зубів. Аналізи крові проводяться у клініко-хімічній лабораторії рятувального центру, що дозволяє у будь-який час поставити комплексний діагноз. Запас ліків та предметів медичного призначення зберігається в аптеці рятувального центру Бундесверу. У рятувальному центрі є стаціонарне відділення для амбулаторного лікування військовослужбовців жіночої та чоловічої статі. Необхідні інструменти очищаються та стерилізуються у стерилізаційному модулі реанімаційного центру, а це означає, що догляд за пацієнтом може здійснюватися стерильними інструментами. Медичний пункт рятувального центру включає до 72 ліжок догляду.




Інформація взята з https://www.bundeswehr.de/

Комментарии