Das Luftlanderettungszentrum / Повітряно-десантний рятувальний центр

 



ХАРАКТЕРИСТИКИ:


СИСТЕМНІ КОМПОНЕНТИ


9 бортових наметів

3 електрогенератори 70 кВА

10 ліжок

3 реанімаційних ліжка


БУДІВЕЛЬНА ПОВЕРХНЯ


близько 25 х 25 м

СПІВРОБІТНИКИ


до 42 солдат


РАЗОМІСТЬ І МЕДИЧНІ ФУНКЦІОНАЛЬНІ ЗОНИ


Швидка допомога

Хірургічна група

Шокова терапія

Зона реанімації та спостереження

Реанімаційна та сестринська палата

Лабораторна діагностика

УЗД

Рентген

Видача медикаментів


ОПЕРАТИВНА ГОТОВНІСТЬ


Готовий до прийому приблизно через 1,5 години

Перші операції можна проводити через 2 години

Готовий до дії через 4 години

36 годин витривалості





Повітряно-десантний рятувальний центр також використовується німецький стандарт.

Повітряно-десантний рятувальний центр бундесверу є мобільним медичним закладом, в якому надається доклінічна допомога в районах бойових дій з медичним стандартом, порівнянним з німецьким.


Залежно від обладнання розрізняють авіаційний рятувальний пункт (ЛЛРЗ) та показаний вище легкий авіаційний пункт.


Він може бути розгорнутий за допомогою кількох гелікоптерів або транспортних літаків і повністю готовий до роботи лише за чотири години.


Можливі операції з порятунку життя

Загалом у легкому десантно-рятувальному центрі надають невідкладну медичну допомогу постраждалим до 42 військовослужбовців. Це включає підтримку основних показників життєдіяльності і виконання життєво важливих хірургічних процедур, а також спостереження за пацієнтами після операції. Для цього в ЛЛРЗ легко є амбулаторія, операційна та реанімація.


Повітряно-рятувальний пункт може бути доставлений до місця пригоди кількома гелікоптерами чи транспортними літаками. Перші пацієнти можуть бути доставлені до бортового рятувального пункту вже через 90 хвилин після прибуття на місце події. Повна оперативна готовність встановлюється протягом чотирьох годин. Екстрені оперативні втручання проводяться у оперативній групі десантно-рятувального центру. Аналізи крові можна провести в лабораторній зоні десантно-рятувального центру, щоб будь-якої миті можна було поставити діагноз. У відділенні інтенсивної терапії та сестринського догляду можуть перебувати до трьох пацієнтів, які потребують інтенсивної терапії, до подальшого транспортування. Завдяки блокам кондиціювання та обігріву бортовий рятувальний пункт може експлуатуватися практично за будь-яких погодних умов.





Інформація взята з https://www.bundeswehr.de/

Комментарии