Das Feuerlöschkraftfahrzeug Gebäudebrandbekämpfung / Гасіння пожежі в будівлях пожежної машини

 




ХАРАКТЕРИСТИКИ:


ДОВЖИНА


7,9 м


ШИРИНА


2,5 м


ВИСОТА


3,6 м


МАСА


17,5т


ПОВНИЙ ПРИВІД


(4x4)


ВОДНИЙ БАК


3000 літрів


МАКСИМАЛЬНА ШВИДКІСТЬ


90 км/год


Вежа на даху


ДО 1200 Л/МІН


Двигун


6-ЦИЛІНДРОВИЙ ДИЗЕЛЬ, 290 Л.С.


Відцентровий насос


2000 Л/МІН ПРИ 10 БАР




Пожежна машина Пожежногасіння будівель – гнучкий спеціаліст.

Пожежна машина Бундесверу для пожежогасіння використовується для гасіння класичних побутових пожеж. Його можна змішувати з водою, піною, порошком та вуглекислим газом (CO2вуглекислий газ) ведуться бойові дії. Крім того, пожежна машина для пожежогасіння будівель також може використовуватися для перекачування води на великі відстані, для освітлення місцевості своєю легкою щоглою або вироблення електроенергії за допомогою генератора. Пожежна машина для пожежогасіння будівель здатна вмістити до дев'яти пожежників та їх техніку.


Перевірене шасі.

Бундесвер використовує моделі MAN з повним приводом, одинарними шинами, автоматизованою механічною коробкою передач та груповою кабіною як шасі пожежної машини для пожежогасіння будівель. У кабіні водія також розташовані органи управління відцентровим пожежним насосом та іншими функціями автомобіля, а також джойстик для керування водометом, встановленим на даху. Оскільки насос призначений для так званої роботи «насос і ковзанка», вода може скидатися через турель на даху, звичайні з'єднання та, в деяких моделях, через систему самозахисту навіть за повільного руху. У кабіні екіпажу два дихальні апарати пущені в крісла проти напрямку руху для штурмової групи.


резервуар для води та ліхтарний стовп.

За кабіною будівельної пожежної машини розташовано сім відсіків обладнання, по три з кожного боку та один позаду. Безпосереднє оточення можна висвітлити вбудованими прожекторами. Якщо потрібно більше світла, у задній частині пожежної машини можна висунути світлову щоглу з висотою світлової плями близько 5 м. Протипожежний відцентровий насос встановлений у відсіку обладнання ззаду. Він подає до 2000 літрів води за хвилину при тиску до 10 бар. Резервуар для води ємністю 3000 літрів розташований у надбудові для подачі води для пожежогасіння. Пожежна машина для пожежогасіння будівель має кілька напірних патрубків у задній частині та один у передній частині автомобіля під бампером. Існуючий дозуючий пристрій піноутворювача також здатний додавати піну безпосередньо у воду для гасіння. Піна надходить або із вбудованого 300-літрового бака, або із зовнішніх ємностей для піноутворювача.


бензопила та занурювальний насос.

Основна увага устаткування, що перевозиться, приділяється гасінню пожеж. Однак, оскільки такі інструменти, як бензопили та занурювальні насоси, також є частиною обладнання, пожежна машина для пожежогасіння будівель також в обмеженій мірі підходить для технічної допомоги. Крім того, його техніка освітлення може бути використана для підтримки інших сил. Завдяки шасі та вантажопідйомності пожежна машина для гасіння пожеж у будинках також придатна для використання при гасінні лісових чи польових пожеж. Повний привід та шини з глибоким протектором забезпечують високу прохідність навіть на пересіченій місцевості. Крім того, гасіння пожежі можна розпочати під час руху.





Інформація взята з https://www.bundeswehr.de/

Комментарии