Das Feuerlöschfahrzeug Waldbrandbekämpfung der Bundeswehr / Лісова пожежна машина бундесверу

 



ХАРАКТЕРИСТИКИ:


ДОВЖИНА


6,35 м


ШИРИНА


2,5 м


ВИСОТА


3,2 м


МАСА


14,4 т


ВОДИТИ МАШИНУ


Повний привід (4x4)


ВОДНИЙ БАК


4300 л


МАКСИМАЛЬНА ШВИДКІСТЬ


80 км/год


Вежа на даху


800 Л/МІН


Двигун


4 ЦИЛІНДРА, 218 Л.С.ЛОШАДИНИХ СИЛ


Спринклерні форсунки


ПО 2 ФОРСУНКИ СПОРОДИ І ЗЗАДУ ПО 50 Л/МІН.





Коли стрілянина горить, приїжджає пожежна машина для гасіння лісу.

Лісовий пожежний автомобіль часто використовується пожежною командою Бундесверу. Він спеціалізується на гасінні рослинних пожеж. Вони регулярно виникають через постріли боєприпасів, гарячі частини зброї або тривалі періоди посухи на полігонах. Перші пожежні машини цього типу були закуплені в 2007 році, після того, як прототип, спеціально побудований для пожежної частини Бундесверу, раніше пройшов випробування на військовому полігоні в Бергені.


База пожежної машини для гасіння лісових пожеж.

Автомобіль масою 14,5 тонн базується на повнопривідному шасі Mercedes-Benz Unimog. Він оснащений рядним 4-циліндровим дизельним двигуном потужністю 218 к.с. кінських сил, що забезпечує максимальну швидкість 80 кілометрів на годину. У кабіні водія можуть розміститися три пожежники. Він має люк у даху та обладнаний дефлектором гілок. Для гасіння пожеж під час руху та управління насосом пожежогасіння в кабіні є такий самий пульт управління, як і в машинному відділенні на самому насосі. подія лісової пожежі. Це означає, що підлогу можна поливати через форсунки перед двома осями.


Лісопожежні машини також перебувають у режимі очікування під час знешкодження вибухонебезпечних предметів, як тут, на території військового полігону Альтенграбоу. З полум'ям бореться туреллю на даху під час руху. Форсунки зволожують гусеницю для самозахисту.


Структура пожежної машини гасіння лісових пожеж.

Кузов Unimog має п'ять відсіків для спорядження: два з кожного боку і один ззаду. До складу обладнання входять різні шланги та фітинги. Для безпосереднього гасіння пожежі або підтримки інших підрозділів водою для пожежогасіння лісопожежна машина має бак ємністю 4300 літрів у центроплані між відсіками обладнання. Технічну допомогу надають тросова лебідка, ланцюгова пилка та вбудований електрогенератор потужністю 9 кіловольт-ампер.


Пускова установка та сопло пожежної машини.

Щоби пожежники могли також гасити вогонь під час руху, з лісопожежною машиною можливий так званий насосно-роторний режим. Це означає, що насос води для пожежогасіння працює одночасно з повільним рухом автомобіля. Пускова установка на даху та порожня реактивна труба (швидка атака) розташовані на кабіні машини. Обидва можуть керуватися через люк у даху. Завдяки дальності стрільби до 40 метрів пускова установка використовується для боротьби з більшими та віддаленими пожежами. Порожниста струминна труба використовується для гасіння пожеж поблизу автомобіля.





Інформація взята з https://www.bundeswehr.de/

Комментарии