Mark VIII SEAL Delivery Vehicle / Транспортний засіб доставки Mark VIII SEAL

 



Транспортний засіб доставки SEAL MK VIII MOD 1 являє собою вільно затоплюваний мокрий занурювальний апарат, призначений для спеціальних підводних операцій, включаючи пряму дію, гідрографічну розвідку і установку / вилучення SEAL. SDV можуть бути введені у воду через підводний човен, обладнаний DDS, MK V SOC або надводні кораблі.


SDV несуть пілота, другого пілота та групу бойових плавців та їх обладнання до морських цілей місії на суші або на морі та назад. Пілот та другий пілот часто є частиною бойової команди. SDV має стиснене повітря, щоб збільшити радіус дії власного повітряного балона або ребризера плавця. SDV живиться від літій-іонної батареї та оснащений руховою установкою, навігаційним, комунікаційним та життєзабезпечуючим обладнанням.


Mk VIII Mod 1 SDV може доставити кілька повністю екіпірованих SEAL в район місії, «припаркуватися» або тинятися в цьому районі, забрати SEAL і повернутися додому. SDV зазвичай запускаються з укриття на сухій палубі в задній частині підводного човна або з амфібійних носіїв (надводних кораблів), обладнаних для запуску та підйому SDV. Його також можна скинути з повітря (безпілотно) до зони бойових дій із C-130 Hercules.





Інформація взята з https://www.military.com/

Комментарии