Корабель M80 Stiletto / M80 Стилет

 



Виробник: MSHIPCO

Послуга: ВМС США

Силова установка: 4 дизельні двигуни CAT C32

Швидкість: 50 вузлів

Діапазон: 500 нм

Екіпаж: 3+12 чол




У M80 Stiletto використовуються нові технології для зниження витрат на будівництво та життєвий цикл при значному підвищенні продуктивності та можливостей. Це судно є прототип військового корабля, виготовленого MSHIPCO як оперативний експеримент для Міністерства оборони. Незважаючи на те, що його довжина складає всього 88 футів, його ширина становить незвичайно 40 футів, і через технологію корпусу і композитну конструкцію він поводиться як набагато більший корабель.


Stiletto був розроблений для високошвидкісних військових місій на мілководді прибережних та прибережних вод на підтримку Управління з трансформації сил ВМФ. Жодний інший корпус не зрівняється з його швидкістю, ходовими якостями, вантажопідйомністю та підтримкою безпілотних транспортних засобів.


Stiletto був спроектований, розроблений та доставлений трохи більше ніж за рік, щоб продемонструвати іншу форму корпусу та його масштабованість, композитну конструкцію та сучасну методологію проектування/складання.


Stiletto - найбільше судно, коли-небудь побудоване для уряду США з передового композитного матеріалу (вуглецевого волокна) зниження ваги і підвищення жорсткості. Його продуктивність та можливості дозволили швидко перейти від експериментального проекту до робітника.


Хоча Stiletto не призначався для введення в експлуатацію, він був відправлений до Колумбії, щоб допомогти у війні США з наркотиками, і здійснив високошвидкісний перехоплення наркотиків на мілководді, внаслідок чого було вилучено 1800 фунтів кокаїну.


Його чудові характеристики засновані на фірмовій, всесвітньо запатентованій технології MSHIPCO, яка називається M-корпусом, що використовує енергію носової хвилі для створення повітряної подушки для більш ефективного гліссування. Опад судна при повному завантаженні становить 3 фути і розрахований на швидкість 50-60 вузлів.




Інформація взята з https://www.military.com/

Комментарии