Літак KC-130J Hercules / KC-130J Геркулес

 



Виробник: Локхід Мартін

Служба: Морська піхота США

Корисне навантаження: 42 000 фунтів

Силова установка: 4 турбогвинтові двигуни Rolls-Royce AE 2100D3

Швидкість: 362 вузла

Дальність польоту: 2835 морських миль

Екіпаж: 4 особи (мінімальний екіпаж — два пілоти, один начальник екіпажу та один вантажник)




KC-130J Hercules був придбаний Корпусом морської піхоти для заміни парку, що старіє, літаків-заправників KC-130F. "J" - це основний літак-заправник літаків і вертольотів морської піхоти.


KC-130 Hercules може поповнювати запаси у суворих зонах бойових дій, забезпечувати Центр безпосередньої авіаційної підтримки, вводити наземні війська та виконувати операції з евакуації. KC-130J пропонує 57500 фунтів палива для вивантаження палива з використанням крил і зовнішніх баків у повітрі. KC-130 оснащений алюмінієвим баковим баком, що знімається, ємністю 3600 галонів, який знаходиться всередині вантажного відсіку і при необхідності забезпечує додаткове паливо. Літак готовий до заправки стаціонарних або гвинтокрилих літаків за допомогою стандартного зонда та гальма.


Кожна з двох встановлених на крилі шлангових та гальмівних заправних модулів передає до 300 галонів за хвилину на два літаки одночасно, що дозволяє скоротити час циклу угруповання літаків з кількома приймачами (типова група заправників із чотирьох літаків менш ніж за 30 хвилин). Коли потрібно більше палива, додаткові 24 392 фунти палива можуть бути вивантажені зі спеціально налаштованого внутрішнього бака фюзеляжу. Система також працює без фюзеляжного бака, тому вантажний відсік можна використовувати для перевезення вантажів тієї ж місії, що надає літаку ще більшої гнучкості.


KC-130J забезпечує швидку наземну дозаправку гелікоптерів, транспортних засобів та паливних баків зі швидкістю 4018 фунтів на хвилину. Літак має унікальну функцію флюгування гвинтів (відому як «готельний режим»), яка може уповільнити (швидкість обертання 25%) гвинти, тоді як турбіни продовжують працювати та перекачувати паливо. Це зниження швидкості обертання гвинтів допомагає усунути розмиття гвинтів за KC-130J.


KC-130J також може бути налаштований як бойовий повітряний корабель з додаванням модуля наведення AN/AAQ-60, ракет Hellfire, керованих бомб та 30-мм гармати. Так званий пакет Harvest HAWK використовується для наземної підтримки морських піхотинців, що перебувають у контакті, та вперше був використаний в Афганістані.




Інформація взята з https://www.military.com/

Комментарии