Літак EC-130H Compass Call / EC-130H Виклик компасу

 



Підрядники: BAE Systems (основне обладнання) та L3 Communications (інтеграція літаків та технічне обслуговування депо).


Служба: ВПС США

Силова установка: чотири турбогвинтові двигуни Allison T56-A-15

Швидкість: 300 миль на годину (0,52 Маха) на висоті 20 000 футів (6060 метрів)

Дальність польоту: 2295 миль (3694 км)

Стеля: 25 000 футів (7,6 км)

Озброєння: некінетична Енергетичні хвилі

Екіпаж: тринадцять (два пілоти, штурман, бортінженер, два офіцери радіоелектронної боротьби, керівник екіпажу місії, чотири лінгвісти-криптологи, оператор збору даних та бортовий технік з обслуговування)




EC-130H Compass Call є основним літаком електронного нападу та електронного раннього попередження для ВПС США. Виклик компаса перериває зв'язок командування та контролю противника і обмежує координацію противника, необхідну управління силами противника. Система Compass Call використовує наступальну контрінформацію та можливості електронної атаки або EA для підтримки тактичних повітряних, надводних сил та сил спеціальних операцій США та коаліції.


Літак EC-130H несе бойовий розрахунок із 13 осіб. Чотири члени відповідають за політ та навігацію літака (командир літака, другий пілот, штурман та бортінженер), а дев'ять членів управляють та використовують обладнання місії EA, постійно вбудоване у вантажний/робочий відсік. До складу екіпажу місії входять командир екіпажу (офіцер радіоелектронної боротьби), офіцер системи озброєння (офіцер радіоелектронної боротьби), керівник екіпажу місії (досвідчений лінгвіст-криптолог), чотири оператори аналізу (лінгвісти), один оператор збору та бортовий технік з обслуговування.


Compass Call був доставлений ВПС у 1982 році і здійснив свій перший політ у 1981 році. Літак продемонстрував потужний вплив на ворожі мережі управління та контролю під час численних військових операцій, включаючи Косово, Гаїті, Панаму, Ірак, Сербію та Афганістан.


Усі літаки Compass Call приписані до бойового повітряного командування. EC-130H Compass Call експлуатується 55-ю електронною бойовою групою (41-а, 42-а та 43-та електронні бойові ескадрильї) на базі ВПС Девіс-Монтан, штат Арізона.



Інформація взята з https://www.military.com/

Комментарии