Deep Drone 8000

 



Швидкість: 3 вузли (5 вузлів опціонально)

Послуга: ВМС США

Максимальна глибина: 8000 футів

Навантаження: 300 фунтів

Електроніка: Автоматичне керування - глибина, висота, курс




Deep Drone 8000 - це дистанційно керований апарат масою 4100 фунтів, який розроблений для задоволення вимог ВМФ щодо порятунку на середніх глибинах до максимальної глибини морської води 8000 футів.


Система складається з транспортного засобу, шлангокабелю, системи переміщення з компенсацією руху, палубної гідравлічної силової установки, генератора, фургона оператора та фургона технічного обслуговування. Навігація здійснюється за допомогою акустичної системи стеження за ультракороткою базовою лінією. Доступні дві системи управління: Sea Horse I для роботи на мілководді (6000 футів) та Sea Horse II для роботи на більшій глибині (8000 футів).


Оператор може керувати ROV у всіх шести напрямках руху з функціями автоматичного керування глибиною, висотою та курсом. Транспортний засіб оснащений гідролокатором CTFM, який може виявляти акустичні датчики та ідентифікувати невеликі цілі на відстані до 2000 футів. Deep Drone використовує як електричні, і гідравлічні двигуни для руху. Має два семифункціональні маніпулятори, здатні працювати з інструментами та кріпити такелаж. Для фотодокументації на автомобілі є цифровий фотоапарат із стробоскопом, а також чорно-біла та кольорова телекамери.


Для спеціальних операцій на ROV можна встановити спеціальні набори інструментів на санках. Ці пакети можуть включати, крім іншого, траншеєкопач, спеціалізовані рятувальні інструменти та комплекти інструментів або інше обладнання, орієнтоване на виконання місії. Система транспортується повітрям і може працювати з будь-якої доступної платформи.





Інформація взята з https://www.military.com/

Комментарии