Літак C-32 Air Force Two / C-32 ВПС Другий




 Виробник: Компанія Boeing

Послуги: ВПС США

Силова установка: Два двигуни Pratt and Whitney 2040

Дальність польоту: 5500 морських миль без дозаправки

Стеля: 42 000 футів (12 727 метрів)

Швидкість: 530 миль на годину (0,8 Маха)

Екіпаж: 16 осіб (залежить від завдання))





Введений в експлуатацію в 1998 році, C-32 Air Force Two є модифікованою версією комерційно доступного комерційного пасажирського літака Boeing 757-200. Він використовується для перевезення віце-президента, першої леді, їхніх сімей та інших національних політичних керівників.


Літак був модифікований для комфортного розміщення віце-президента, першої леді, їхніх співробітників та інших високопосадовців. C-32 був поділений на чотири секції. У носовій частині є вузол зв'язку, кухня, туалет та 10 місць бізнес-класу. Друга секція є повністю закритою каютою для основного пасажира. Він включає роздягальню, окремий туалет, окрему розважальну систему, два першокласних обертових сидіння і розкладний диван на трьох, що розкладається в ліжко. У третій секції знаходиться конференц-зал та приміщення для персоналу з вісьма кріслами бізнес-класу. У задній частині салону розташовані спільні крісла бізнес-класу на 32 місця, кухня, два санвузли та вбиральні.


Як і будь-який інший транспорт для національного уряду, Air Force Two оснащений передовим набором засобів зв'язку, включаючи покращені телефони, супутники, телевізійні монітори, факсимільні апарати та копіювальні машини. C-32 оснащений найсучаснішим обладнанням авіоніки.


Флот C-32 замінив C-137 і здебільшого базується на Об'єднаній базі Ендрюс у Меріленді.




Інформація взята з https://www.military.com/


Комментарии