Літак C-2A Greyhound / C-2A Грейхаунд

 



Виробник: Нортроп Грумман / Northrop Grumman


Служба: ВМС США

Силова установка: 2 турбогвинтові двигуни Allison T56-A-425

Максимальна швидкість: 343 вузла

Дальність плавання: 1000 морських миль

Екіпаж: чотири особи




C-2A Greyhound є основним літаком-доставником ВМС США для перевезення особового складу та вантажів на борту авіаносців з берегових баз. C-2A, який отримав назву COD для доставки на борт авіаносця, може доставляти загальне корисне навантаження в 10 000 фунтів на відстань більше 1000 морських миль. Кабіна може бути налаштована для розміщення вантажу, пасажирів та нош. Великі вантажі, такі як реактивні двигуни, можна перевозити Greyhound за допомогою системи вантажних відсіків або транспортних підставок, які утримують вантажі стабільними під час запуску і посадки.


C-2A має велику кормову вантажну рампу та лебідку з електроприводом, що дозволяє здійснювати навантаження та розвантаження вантажів прямо в задній частині або скидати з повітря запаси та персонал. Його бортова допоміжна силова установка забезпечує можливість запуску двигуна та автономність наземного живлення у віддалених районах.


Спочатку створені на основі E-2C Hawkeye і вперше використані на озброєння в 1965 році, нові Greyhounds були прийняті на озброєння до 1990 року. Отримавши назву Reprocured C-2A через схожість з вихідним літаком, новий C-2A включає суттєві вдосконалення планера і систем авіоніки. Усі старі C-2A були зняті з виробництва у 1987 році.


В даний час літак проходить програму продовження терміну служби, щоб збільшити його експлуатаційний термін з 15 020 посадок та 10 000 льотних годин до 36 000 посадок та 15 000 льотних годин. Зміни включають структурні удосконалення, удосконалення авіоніки та нову систему гвинтів. Літак з SLEP також буде включати радар запобігання зіткнень і системи запобігання зіткнення з землею.





Інформація взята з https://www.military.com/

Комментарии