Бойовий вертоліт AH-64 Apache Longbow /AH-64 Apache Довгий лук

 



Виробник: Боїнг / Boeing


Служба Армія США.

Озброєння: 30-мм ланцюгова гармата M230; 70-мм ракети Hydra та 70-мм CRV7 класу "повітря-земля"; AGM-114 Хеллфайр; AIM-92 Stinger

Екіпаж: 2 особи (пілот та другий пілот/стрілок)

Силова установка: 2 турбувальні двигуни T700-GE-701C

Максимальна швидкість: 227 миль на годину

Дальність польоту: 300 миль




Виконує тилові, ближні та місії, що формують, включаючи глибокі точні удари. Проводить розосереджені операції, завдає точкових ударів по цілях, що переміщуються, а при необхідності забезпечує збройну розвідку вдень і вночі, на прихованому полі бою і в складних погодних умовах.


AH-64 Apache - важкий армійський дивізіонний/корпусний вертоліт. Модернізація AH-64D Longbow включає радар управління вогнем міліметрового діапазону, радіолокаційний інтерферометр, ракету HELLFIRE з радіолокаційним наведенням за принципом «вистрілив-забув», а також управління кабіною та покращення оцифрування. Комбінація FCR, RFI та вдосконаленого комплексу навігації та авіоніки літака забезпечує підвищену ситуаційну обізнаність, летальність та живучість.


AH-64 Apache має чотирилопатевий несучий гвинт і чотирилопатевий хвостовий гвинт. Екіпаж сидить тандемом, пілот сидить ззаду і над другим пілотом/стрільцем. Обидва члени екіпажу здатні самостійно керувати літаком та виконувати бойові дії.


Бойовий відсік має екранування між кабінами, тому хоча б один член екіпажу може вижити при попаданні. Відсік і лопаті гвинта, що несе, розраховані на влучення 23-міліметрових (0,91 дюйма) снарядів. Планер має захист вагою близько 2500 фунтів (1100 кг) і паливну систему, що самоущільнюється, для захисту від балістичних снарядів. Літак був розроблений відповідно до вимог MIL-STD-1290 щодо удароміцності,[46] в якому вказано мінімальні вимоги до ослаблення енергії удару при зіткненні, щоб звести до мінімуму травми екіпажу та смертельні випадки. Це було досягнуто за рахунок підвищеної міцності конструкції, ударостійкого шасі, сидінь та паливної системи. У вантажному відсіку літака ВПС США Lockheed C-5 Galaxy можна безпечно розмістити до шести AH-64 Apache.


Однією з найбільш відмінних рис Apache при появі був його дисплей, встановлений на шоломі, інтегрована система прицілювання з шоломом і дисплеєм (IHADSS); крім інших здібностей, пілот або стрілець може підкорити 30-мм автоматичну ланцюгову гармату M230 вертольота своєму шолому, змушуючи рух голови гармати відстежувати рухи, щоб вказати, куди він дивиться. В якості альтернативи M230E1 може бути зафіксований на заблокованій передній вогневій позиції або керуватися за допомогою системи виявлення та цілевказівки (TADS). Стандарт характеристик AH-64 для повітряної стрільби - наносити не менше 1 попадання на кожні 30 пострілів колісною машиною на дальності 800-1200 м (870-1300 ярдів).


AH-64 призначений для роботи в умовах передової та для роботи вдень та вночі, а також у несприятливих погодних умовах завдяки своїй авіоніці та бортовим датчикам. Ці системи включають систему виявлення та цілевказівки, пілотну систему нічного бачення (TADS/PNVS), пасивні інфрачервоні засоби протидії, GPS та IHADSS.




Інформація взята з https://www.military.com/

Комментарии