Гелікоптер AH-1W Super Cobra / AH-1W Супер Кобра




Виробник: Белл Вертоліт / Bell Helicopter


Служба: USMC Озброєння: 20 мм гармата M197 Gatling; ракети Hydra 70; 5 у ракетах Зуні; ракети TOW; AGM-114 Хеллфайр; AIM-9 Сайдвіндер. Швидкість: 170 вузлів

Дальність плавання: 58 морських миль

Силова установка: 2 турбувальні двигуни GE T700-GE-401

Екіпаж: 2 особи




AH-1W Super Cobra, створений на основі концептуального демонстратора, поставленого армії США у 1962 році на базі UH-1 Huey, є першим у світі ударним вертольотом. Морські піхотинці літають AH-1W Super Cobra з 1986 року. Останній AH-1W був поставлений у 1998 році.


AH-1W замінюється на AH-1Z, починаючи з 2006 року, у рамках програми модернізації. Очікується, що останній AH-1W буде замінено у 2020 році. AH-1W використовуються в ескадрильях легких ударних гелікоптерів морської піхоти або HMLA разом з UH-1N.


Гелікоптери «Супер Кобра» складають основу оперативної групи морської піхоти «повітря-земля» і діють як платформи безпосередньої авіаційної підтримки морських піхотинців, які перебувають під обстрілом. Кобри також використовуються для координації наземних атак: пілоти навчені викликати артилерію чи міномети на позиції, перебуваючи на орбіті над полем бою.


Super Cobra був першим ударним гелікоптером, який кваліфікувався як для ракет класу "повітря-повітря" Sidewinder, так і для протирадіолокаційних ракет Sidearm. Обидві ракети можуть використовувати ту саму рейкову пускову установку LAU-7. Sidearm має дальність дії понад 15 км. AIM-9L Sidewinder - всеракурсна ракета малої дальності класу "повітря-повітря", що виробляється компаніями Lockheed Martin і Raytheon. Ракета має дальність 15 км.




Інформація взята з https://www.military.com/

Комментарии