RQ-7B Shadow / RQ-7B Тінь

 



Виробник: AAI Corp., Textron


Служба: Морська піхота США, Армія США.


Максимальна швидкість: 126 миль на годину.


Дальність польоту: 68 миль.


Силова установка: двигун Ванкелю.


Тактична безпілотна авіаційна система RQ-7 Shadow призначена для заміни застарілого RQ-2 Pioneer у Корпусі морської піхоти США, а також буде розгорнута в підрозділах армії США для розвідки, спостереження, цілевказівки та оцінки поля бою.


AAI виробляє Shadow 200 TUAS, використовуючи новітні технології авіоніки та виробничі процеси. Літак може бачити цілі на відстані до 125 кілометрів від тактичного оперативного центру бригади та розпізнавати тактичні машини на висоті до 8000 футів над землею з похилою дальністю понад 3,5 кілометри вдень та вночі.


Наземна станція керування RQ-7 Shadow передає зображення та дані телеметрії безпосередньо до Спільної радіолокаційної системи спостереження та атаки цілей, Системи аналізу всіх джерел та Удосконаленої системи тактичних даних польової артилерії в режимі, близькому до реального часу. Він також надає дані про наведення високоточної зброї. Весь Shadow TUAS, включаючи всі запасні частини, персонал та інші компоненти, необхідні підтримки стійких операцій, може бути швидко розгорнутий у будь-якому місці з допомогою трьох літаків C-130 Hercules. Для короткочасних операцій потрібно лише один C-130.


RQ-7B Shadow розгорнутий в ескадрильях як актив експедиційного корпусу морської піхоти або експедиційної бригади морської піхоти. Розроблений для забезпечення розвідки, ретрансляції зв'язку та допомоги у виявленні цілей, RQ-7B Shadow протягом тривалого часу спостерігає за полем бою, постійно передаючи інформацію між повітряним та наземним керуванням морської піхоти. Shadow розширює можливості командирів морської піхоти по всьому спектру військових операцій та вперше був розгорнутий під час операції «Іракська свобода» у вересні 2007 року.


Інформація взята з https://www.military.com/

Комментарии