Міношукач PSS-14

 



AN/PSS-14 зробив революцію у виявленні наземних мін, об'єднавши георадар (GPR) та технологію високочутливого металодетектора (MD) з використанням передових алгоритмів об'єднання даних. Це унікальне поєднання дозволяє системі надійно та послідовно виявляти протипіхотні (ПП) та протитанкові (ПТ) міни та відхиляти виявлення металевих перешкод, підвищуючи впевненість оператора та ефективність.


Щоб максимізувати оперативну ефективність та результативність, AN/PSS-14 пропонує найвищу ймовірність виявлення будь-якої портативної системи поряд із мінімальним рівнем хибних спрацьовувань. Система підтримує цей рівень продуктивності за будь-яких умов навколишнього середовища та типів ґрунтів, у тому числі сильно мінералізованих.


Спеціально розроблений для солдатів, AN/PSS-14 був запущений у серійне виробництво як стандартний міношукач армії США в 2006 році.


Георадар заснований на широкосмуговому когерентному радіолокаційному приймачі з ступінчастою частотою. Пошукова головка містить одну передавальну та дві приймальні антени. Антенна, що передає, створює безперервний сигнал малопотужного радара. Коли пошукова головка проходить над поверхнею землі і хвилі радара досягають нерівностей у ґрунті, деякі хвилі відбиваються назад до приймальних антен та обробляються системою.


Удосконалена котушка металошукача охоплює діаметр головки датчика. Проходження струму через котушку MD створює електромагнітне поле, яке індукує електричний струм у будь-якому металевому предметі, який може бути закопаний у ґрунт. Сенсорна головка виявляє це вторинне електромагнітне поле та подає сигнал тривоги, попереджаючи солдата про можливу наявність міни.


Виняткова продуктивність досягається за рахунок використання унікальних алгоритмів поєднання даних, які дозволяють оператору ефективно розрізняти металеві предмети та справжні міни. Алгоритми ґрунтуються на моделюванні місцевості з використанням методології новизни в реальному часі. У міру просування оператора модель місцевості постійно оновлюється, що дозволяє системі автоматично адаптуватися до ґрунтових умов, що змінюються. Оповіщення про потенційні міни передаються оператору за допомогою звукових сигналів оповіщення.


Інформація взята з https://www.military.com/

Комментарии