Patriot PAC-3 / Ракетний комплекс Патріот PAC-3

 



Виробник: Raytheon


Служба: Армія США


Дальність: 43 милі



Програма стеження за фазованими гратами для перехоплення мети (PATRIOT) Advanced Capability-Three (PAC-3) є керованою ракетною системою ППО з великою дальністю, середньою і великою висотою, всепогодними можливостями. Він призначений для протидії тактичним балістичним ракетам, крилатим ракетам та  літакам. Бойовим елементом ракетного комплексу ПАТРІОТ є вогнева частина, що складається з: радіолокаційного комплексу з фазованими антеними гратами; пост управління боєм; командний пункт батареї; електростанція; антенно-щогла група; група ретрансляції зв'язку; та пускові установки з ракетами.


РЛС забезпечує тактичні функції спостереження за повітряним простором, виявлення цілей, розпізнавання, класифікації, супроводу, наведення ракет та підтримки бою. ECS забезпечує управління та контроль. В залежності від конфігурації LS являє собою платформу для ракет PAC-2 або PAC-3, які запечатані в каністри, що служать контейнерами для транспортування і пусковими трубами.


Основне завдання PAC-3 – вражати ТБМ, а також сучасні крилаті ракети та літаки. У ракеті PAC-3 використовується технологія "попадання на поразку" для більшої летальності проти ТБМ, озброєних зброєю масового ураження. Модернізація системи PAC-3 забезпечила поліпшення, які підвищують продуктивність щодо загроз, що виникають, відповідають вимогам користувачів і покращують функціональну сумісність.


Здатність PATRIOT до швидкого реагування, висока вогнева міць, можливість одночасного відстеження безлічі цілей та здатність діяти за суворих умов роблять його провідною системою протиповітряної оборони армії США. Удосконалення ракетного сегмента PAC-3, яке в даний час знаходиться в розробці, планується використовувати із системою PAC-3 і є перехоплювачем для середньої розширеної системи протиповітряної оборони.


Інформація взята з https://www.military.com/

Комментарии