OH-58D Kiowa Warrior / OH-58D Воїн Кайова

 



Виробник: Белл Вертоліт / Bell Helicopter


Служба Армія США.


Озброєння: "Стінгер" класу "повітря-повітря"; кулемет калібру .50; ракети ГІДРА 70; Ракети HELLFIRE


Екіпаж: 2 особи


Максимальна швидкість: 128 миль на годину


Дальність польоту: 299 миль



OH-58 Kiowa Warrior виконує збройну розвідку, забезпечення безпеки, виявлення та цілевказівку, командування та управління, легкі атаки та оборонні повітряні бойові завдання на підтримку бойових дій та операцій у надзвичайних ситуаціях. Він замінює ударні вертольоти AH-1 Cobra (ті, які виконують функції розвідників у повітряно-кавалерійських військах та легких ударних ротах) та OH-58A та C Kiowa у повітряно-кавалерійських військах.


Одноруховий, чотирилопатевий вертоліт із удосконаленою системою технічного зору, навігації, зв'язку, а також системами інтеграції озброєння та кабіни. Щогловий приціл (MMS) містить тепловізійну систему, телевізор для слабкого освітлення, лазерний далекомір / цілепокажчик та оптичну систему прицілювання. Ці системи дозволяють Kiowa Warrior діяти вдень та вночі, а також дозволяють виявляти цілі та вражати їх на видаленні та в несприятливих погодних умовах.


Високоточна навігаційна система Kiowa Warrior забезпечує точне розташування мети, яке може бути відправлене в цифровому вигляді іншим літакам або артилерії через вдосконалену систему цифрового зв'язку. Зображення поля бою можуть передаватися, щоб забезпечити ситуаційну обізнаність органів управління та контролю у режимі, близькому до реального часу. Лазерний вказівник може забезпечити автономне позначення для Laser HELLFIRE або дистанційне позначення для іншої високоточної зброї з лазерним наведенням.


Kiowa Warrior оснащений двома універсальними швидкозмінними пілонами озброєння. Кожен пілон може бути озброєний двома ракетами HELLFIRE, сімома ракетами HYDRA 70, двома ракетами Stinger класу «повітря-повітря» або одним фіксованим переднім кулеметом калібру .50. Системи озброєння в сукупності забезпечують протитанкові, протипіхотні та зенітні можливості на дистанціях протистояння.


Kiowa Warrior швидко розгортається повітрям і може бути повністю готовий до роботи протягом декількох хвилин після прибуття. Два літаки Kiowa можна перевозити літаком C-130. Для перевезення по повітрю вертикальне оперення повертається, лопаті несучого гвинта та горизонтальний стабілізатор складаються, а щогла, антена системи держпізнання та нижні кусачки знімаються. Шасі може нахилятися зменшення висоти.


Хоча розгортання Kiowa Warrior завершено, армія в даний час встановлює низку модифікацій безпеки та продуктивності, щоб забезпечити безпеку літака та його ефективність доти, доки він не буде виведений з експлуатації.


Приціл, встановлений на щоглі, дозволяє Kiowa Warrior вести бій вдень і вночі, на максимальній дальності своїх систем зброї і при мінімальному опроміненні. Літак залишається прихованим протягом усього, крім кількох секунд автономного бою, що робить його значно більш живучим, ніж бойові кораблі з датчиками, встановленими в носі.


Інформація взята з https://www.military.com/

Комментарии