MK16 SCAR

 


Виробник: FNH США


Калібр: 5,56


Довжина ствола: (стандартна) 14 дюймів.


Максимальна дальність: 600 метрів


Розроблена спеціально для сил спеціальних операцій США та складних умов, в яких вони діють, бойова штурмова гвинтівка Mk16 Сил спеціальних операцій є газопоршневим карабіном калібру 5,56, який має модульну конструкцію, що дозволяє оператору налаштовувати гвинтівку для конкретних завдань.


SCAR має два приймачі: нижній виготовлений із полімеру, а верхній приймач цільний та виготовлений із алюмінію. SCAR має вбудовану безперервну планку Пікатінні у верхній частині алюмінієвої ствольної коробки, дві знімні бічні планки та одну нижню, на яку можна встановлювати будь-які аксесуари, що відповідають стандарту MIL-STD-1913.


У нього полімерна нижня ствольна коробка з пістолетною рукояткою, сумісною з M16, розширена ніша для магазину та піднята область навколо кнопок спуску магазину та затвора. Мушка відкидається для безперешкодного використання оптики та аксесуарів. У гвинтівці використовується закрита газова система типу «штовхач», дуже схожа на карабін M1, тоді як рама затвора в іншому нагадує Stoner 63 або Heckler & Koch G36.


У червні 2011 року SOCOM оголосила, що не закуповуватиме Mk16 для використання в силах спеціальних операцій. Пізніше того ж року Naval Special Warfare направила запит на покупку Mk16 протягом п'яти років.



Інформація взята з https://www.military.com/

Комментарии