Легка протитанкова зброя M72 - LAW

 



Удосконалений M72 LAW є похідним від базового 66-мм переносного, легкого попередника, що стріляє прямим наведенням. Удосконалена пускова установка є телескопічною конструкцією з прицілами і гумовими бамперами, вбудованими в ремінь для перенесення.


Ракета складається з удосконаленого ракетного двигуна, здатного нести різні типи боєголовок до наміченої мети з високою швидкістю (близько 650 футів на секунду), залежно від версії LAW. Солдати можуть точно вражати цілі з відривом до 250 метрів.


M72 був розроблений на початку 1960-х років для використання проти легких танків тієї доби. Пізніші та покращені версії LAW серії M72 були зроблені в 1990-х роках і включають M72A4, M72A5, M72A6 та M72A7.


Хоча M72 в основному використовується як протитанкова зброя, її можна використовувати з обмеженим успіхом проти другорядних цілей, таких як вогневі точки, доти, будівлі або легкі транспортні засоби.


M72 замінив протитанкову гвинтувальну гранату та 3,5-дюймову ракетну установку M20 на озброєнні США.


За даними бойової групи 3-ї бригади 10-ї гірничо-стрілецької дивізії, витягнутих з березня 2010 року, «M72 забезпечували найкраще співвідношення ваги та обсягу для бойової ефективності. Він вважався чудовим боєприпасом для використання проти повстанців, які ведуть вогонь із близької та середньої відстані. Його було легко і швидко привести в дію, і він вважався водночас гарною зброєю придушення і досить точним і смертоносним».


Інформація взята з https://www.military.com/

Комментарии