Реактивна система залпового вогню M270


Виробник: Lockheed Martin, Diehl BGT Defense


Вага: 55 000 фунтів


Довжина: 22 фути 6 дюймів


Ширина: 9 футів 9 дюймів


Зріст: 8 футів 6 дюймів


Екіпаж: 3 чол


Швидкострільність: (ракети) 12 пострілів за 40 сек; (Ракети) 2 постріли за 10 сек.


Максимальна дальність: 40 миль


Озброєння: Модуль запуску пускової установки М269.


Двигун: Дизель Каммінс


Робочий діапазон: 400 миль


Швидкість: 40 миль на годину


Реактивна система залпового вогню (РСЗВ), раніше відома як Реактивна система загального призначення (GSRS), призначена для доповнення гарматного озброєння, що є у розпорядженні командирів дивізій і корпусів армії США, для доставки великої кількості вогневої потужності за дуже короткий час проти критичні, чутливі до часу цілі. РСЗВ (реактивна система залпового вогню) є високомобільною автоматичною системою на базі збройової платформи М270. РСЗВ здатна підтримувати та доставляти всі базові ракети та ракети збільшеної дальності (ER-MLRS), а також ракети Block I армійської тактичної ракетної системи (ATACMS).


Пускова установка РСЗВ складається з пускової установки M270 з 12 ракетами, розміщеними у двох блоках по шість ракет. Пускова установка, яка змонтована на розтягнутому шасі Bradley, є високоавтоматизованою самозарядною і самоприцільною системою. Він містить комп'ютер управління вогнем, який поєднує операції запуску машини та ракети. Не виходячи з кабіни, екіпаж із трьох осіб (водій, навідник та начальник відділення) може випустити до дванадцяти ракет РСЗВ менш ніж за 60 секунд.


У РСЗВ використовується принцип «стріляй та біжи», щоб обмежити вразливість до контрбатарейного вогню. На додаток до звичайного суббоєприпасу подвійного призначення M77, оснащеного 644 осколково-фугасними гранатами для боротьби з піхотою і легкою технікою, система може доставляти розроблену в Західній Німеччині мінну боєголовку AT2, що розкидається, і має потенціал для доставки інших боєголовок.


Здійснюється програма розширення для додавання РСЗВ збільшеної дальності (ER-MLRS), яка збільшить поточну дальність базової ракети з 31,8 км (км) до нової дальності приблизно 50 км. Керована РСЗВ (GMLRS), додатковий боєприпас бойової підтримки, є модифікацією для подальшого збільшення дальності та точності ER-MLRS. Пускова установка M270 містить сімейство боєприпасів MLRS (MFOM), включаючи армійський тактичний ракетний комплекс (Army TACMS). РСЗВ провадиться спільно США, Німеччиною, Великобританією, Францією та Італією.


Інформація взята з https://www.military.com/ 

Комментарии