Автоматична зброя ряду M249

 



Виробник: FN Herstel


Послуги: USN, Армія США, USMC, USAF


Вага: 18 фунтів


Довжина: 40,74 дюйми


Довжина ствола: 18 дюймів


Калібр: 5,56x45 мм


Дія: газовий, відкритий затвор


Максимальна скорострільність: 800 об/хв


Початкова швидкість: 3000 фут/с


Максимальна дальність: 3600 м


M249 Squad Automatic Weapon, або SAW, являє собою індивідуально переносний, газовий, магазинний або металевий ланки з стрічковим живленням, що розпадається, легкий кулемет з фіксованим простіром над головкою і функцією швидкої зміни стовбура. M249 вражає точкові цілі на відстані до 800 метрів, стріляючи покращеним патроном стандарту НАТО 5,56 мм. SAW становить основу вогневої сили вогневої групи. Навідник може використовувати магазини M16 на 30 набоїв або пов'язані боєприпаси із попередньо завантажених пластикових магазинів на 200 набоїв.


Базовий боєзапас навідника складає 600 пострілів зчепним боєзапасом.


SAW був розроблений в результаті спочатку проведених армією досліджень і розробок, а потім у рамках спільної програми NDO наприкінці 1970-х - початку 1980-х років для відновлення безперервного та точного вогню з автоматичної зброї для вогневої групи та відділення. Коли вона була фактично використана в середині 1980-х років, SAW була випущена як індивідуальна заміна позначеної «автоматичної гвинтівки» (M16A1) у вогневій групі.


У цьому відношенні SAW заповнив порожнечу, що утворилася в результаті виведення з експлуатації автоматичної гвинтівки Браунінга (BAR) у 1950-х роках, оскільки проміжна автоматична зброя (наприклад, M-14E2/M16A1) не змогла стати життєздатною «основною вогневою зброєю». На початку розгортання SAW армія визначила необхідність Програми покращення продукту (PIP) для покращення зброї. Результатом цих зусиль став «комплект PIP», який модифікує ствол, цівку, приклад, пістолетну рукоятку, буфер та прицільні пристрої.


Інформація взята з https://www.military.com

Комментарии

Отправить комментарий