M240B – універсальний кулемет

 



Виробник: FN Herstel


Послуги: USN, Армія США, USMC, USAF


Маса; (M240B) 27,1 фунта; (M240G) 25,6 фунта; (M240L) 22,3 фунта


Довжина: 49,7 дюйма


Довжина ствола: 24,8 дюйма


Калібр: 7,62×51 мм


Дія: газовий, відкритий затвор


Максимальна скорострільність: 950 об/хв


Початкова швидкість: 2800 футів/с


Максимальна дальність: 3725 м


M240B – універсальний кулемет. Його можна встановити на сошки, штатив, літак чи транспортний засіб. M240B є повністю автоматичним газовим кулеметом із стрічковим живленням і повітряним охолодженням, який веде вогонь з відкритого затвора. Цей надійний 7,62 мм кулемет віддає більше енергії цілі, ніж М-249 SAW меншого калібру. Він видається піхоті, бронетехніці, саперам, спецназу/рейнджерам та окремим підрозділам польової артилерії, яким потрібний вогонь середньої підтримки, та замінює наземні кулемети серії М-60, які використовуються в даний час.


Боєприпаси подаються в зброю з патронташа на 100 патронів, що містить металевий ремінь, що розпадається, з роз'ємними ланками. Газ від пострілу одного снаряда забезпечує енергію пострілу наступного снаряда. Таким чином пістолет працює автоматично, поки в нього подаються боєприпаси, а спусковий гачок утримується ззаду. При пострілі з пістолета ланки ременя розходяться і викидаються збоку. Порожні гільзи викидаються знизу рушниці.


З кожним M240B видається запасний ствол, і стволи можна швидко замінити, оскільки зброя має фіксований простір над головкою. Проте стволи від різної зброї не можна міняти місцями. Канал ствола хромований, що знижує знос ствола до мінімуму.


Інформація взята з https://www.military.com/

Комментарии