Сімейство середніх тактичних машин (FMTV)

 



Виробник: Oshkosh Corporation


Служба: Армія США, Морська піхота США


Двигун: Caterpillar C7 6-циліндровий надпотужний дизельний двигун потужністю 330 к.с.


Максимальна швидкість: 55 миль на годину


Дальність польоту: 300 миль


Екіпаж: 3 чол


Сімейство середніх тактичних машин — це основний набір стратегічних транспортних засобів армії США, які виконують загальне поповнення запасів, поповнення боєприпасів, технічне обслуговування та евакуацію, а також завдання інженерної підтримки. FMTV також служить платформою системи озброєння для бойових підрозділів, підрозділів бойової підтримки та бойової підтримки у тактичному середовищі.


Легка середня тактична машина має вантажопідйомність 2,5 тонни (вантажні моделі, фургони та шасі) та має додатковий причіп. Medium Tactical Vehicle (MTV) має вантажопідйомність 5 тонн (вантажні, вантажні з довгою колісною базою з вантажно-розвантажувальним обладнанням та без нього, тягач, фургон, евакуатор, 8,8-тонна система вантажно-розвантажувальних робіт, 8,8-тонний причіп) LHS та 10-тонні моделі самоскидів. Три варіанти вантажівки і два причепи-компаньйони з таким же об'ємом і вантажопідйомністю, що й у основних двигунів, забезпечують можливість десантування з повітря. MTV також служить платформою для мобільної артилерійської ракетної системи (HIMARS) та засобом постачання для Patriot та HIMARS. MTV працює по всьому світу в будь-яких погодних та дорожніх умовах.


FMTV підвищує живучість екіпажу за рахунок використання броньованих кабін, триточкових ременів безпеки, автоматичної гальмівної системи та можливості центрального підкачування шин. FMTV підвищує тактичну мобільність і може стратегічно розгортатися літаками C-5, C-17 і C-130 (за винятком аварійних літаків). Це зменшує логістичний слід армії, забезпечуючи уніфікацію деталей та компонентів, скорочення часу простою на технічне обслуговування, високу надійність та високий рівень оперативної готовності.


FMTV включає шину даних транспортного засобу та інтерактивне електронне технічне керівництво класу V, що значно знижує експлуатаційні витрати та витрати на підтримку порівняно зі старими вантажівками. Підрозділи оснащені FMTV більш ніж 68 точках по всьому світу; Станом на червень 2012 року в польових частинах знаходиться 65 172 вантажівки та 16 752 причепи. Армія розробила, випробувала та встановила комплекти додаткової броні та посиленого додаткового захисту, а також броньовану кабіну з низьким рівнем помітності для Південно-Західної Азії.


Інформація взята з https://www.military.com/

Комментарии