Кугуар 6x6 MRAP

 



Виробник: General Dynamics Land Systems


Послуги: Морська піхота США, ВПС США, ВМС США, Армія США


Двигун Caterpillar C7


Кількість місць: 2 члени екіпажу, 8 військовослужбовців


Максимальна швидкість: 65 миль на годину


Дальність польоту: 350 миль


Маючи доведену бойову живучість, удосконалений балістичний і захищений від вибуху Cougar 6x6 може вмістити 10 повністю екіпірованих пасажирів. Що стосується надійності, то навіть після влучення Cougar може повернутися в поле за лічені години і виконати ряд завдань, таких як командування та управління, EOD, патрулювання, підтримка конвоїв, передове спостереження, розвідка, медична евакуація та більше.


Доведена бойова живучість є ключем до відправки особового складу зі ставленням «йди куди завгодно, роби що завгодно та повертайся додому, щоб розповісти про це». Удосконалений балістичний та захищений від вибуху MRAP Cat II Cougar може похвалитися видатним виживанням пасажирів. Cougar 6x6 містить десять повністю обладнаних пасажирів. Cougar є взірцем військового транспорту в Іраку та Афганістані, де він витримав буквально тисячі нападів на саморобні вибухові пристрої та протипіхотні міни. Що стосується живучості самого Cougar, то він не тільки створений для того, щоб в'їжджати в небезпеку, його ремонтопридатність зазвичай дозволяє йому повернутися в дію протягом кількох годин. Надійність Cougar принесла йому світову популярність, і він продається іноземним союзникам у Канаді, Іраку та Великій Британії.


В результаті бойових дій в Афганістані та Іраку (операції «Незламна» та «Іракська свобода») було виявлено потребу в серії машин, призначених для подолання вибухонебезпечних ситуацій, створюваних саморобними вибуховими пристроями (СВУ), а також при використанні звичайних тактик мінування та засідок. проти персоналу Коаліції Ці машини були разом описані як здатні MRAP (Mine Resistant Ambush Protected) і будуть спеціально створені для боротьби з цими погрозами. Одним із таких автомобілів є Cougar. Cougar виробляється компанією Force Protection Inc. та перебуває в експлуатації з 2004 року.


Хоча такі машини як Cougar є новими для збройних сил США, вони не є чимось новим. Історія конструкції Cougar походить від південноафриканської компанії Olifant Manufacturing Company, яка спочатку розробила багатоколісний V-подібний противибуховий корпус для використання південноафриканськими військовими у своїх операціях проти Анголи та Намібії у 1980-х роках.


Ці машини були спроектовані так, щоб мати хорошу швидкість руху і витривалість (щоб врахувати великі відстані, а також знизити вимоги до технічного обслуговування через їхню колісну конструкцію) і були спеціально розроблені для максимальної виживання пасажирів від засідок зі стрілецької зброї та звичайних встановлених мін .


Інформація взята з https://www.military.com/

Комментарии