Кугуар 4x4 MRAP

 



Виробник: General Dynamics Land Systems


Служба: Морська піхота США, Армія США, USN


Двигун: Дизельний двигун Caterpillar C7


Озброєння: 7,62-мм кулемет M240 або кулемет M2 0,50 кал


Кількість місць: 2 члени екіпажу, 4 військовослужбовці


Максимальна швидкість: 65 миль на годину


Дальність польоту: 420 миль


Модель Cougar MRAP з колісною формулою 4x4 є 3-дверною дизельною машиною вантажопідйомністю 3 тонни з повним приводом, захищеною від мін і засідок. Cougar оснащений автоматичною коробкою передач і, крім водія та штурмана, вміщує ще 4 пасажирів. Кожне сидіння оснащене 4-точковим ременем безпеки. Автомобіль обладнаний дверима водія/шасі, а також двостулковими дверима в салон і одинарним люком для доступу в автомобіль на даху.


Cougar оснащений подвійними кондиціонерами (24 000/48 000 БТЕ/год), захищений від надлишкового тиску та фільтра NBC, а також оснащений лебідкою з електроприводом вантажопідйомністю 9000 фунтів. Глибина непідготовленого броду становить 39 дюймів, кут в'їзду 40 градусів та кут з'їзду 50 градусів. Cougar здатний пересуватися як дорогами, так і бездоріжжям і оснащений вставками для шин Run-Flat. Cougar-H можна перевозити повітрям на C-17.


Комплект броні Cougar-H забезпечує всебічний захист від 7,62 мм боєприпасів (скло 7,62 мм стійке до множинних ударів). Cougar-H може витримати детонацію 30-фунтового тротилового заряду під передньою та задньою осями. та 15-фунтовий заряд під центром шасі. Балістичний захист призначений для радіатора, шин, акумуляторного відсіку, паливних баків, двигуна та трансмісії. V-подібний корпус спеціально розроблений для того, щоб перенаправити вибухову хвилю у бік пасажирського салону автомобіля. У той час, як транспортний засіб може бути виведений з ладу вибухом, його пасажири не будуть поранені, і транспортний засіб може бути відновлено та відремонтовано.


В результаті бойових дій в Афганістані та Іраку (операції «Незламна» та «Іракська свобода») було виявлено потребу в серії машин, призначених для подолання вибухонебезпечних ситуацій, створюваних саморобними вибуховими пристроями (СВУ), а також при використанні звичайних тактик мінування та засідок. проти персоналу Коаліції Ці машини були разом описані як здатні MRAP (Mine Resistant Ambush Protected) і будуть спеціально створені для боротьби з цими погрозами. Одним із таких автомобілів є Cougar. Cougar виробляється компанією Force Protection Inc. та перебуває в експлуатації з 2004 року.


Хоча такі машини як Cougar є новими для збройних сил США, вони не є чимось новим. Історія конструкції Cougar походить від південноафриканської компанії Olifant Manufacturing Company, яка спочатку розробила багатоколісний V-подібний противибуховий корпус для використання південноафриканськими військовими у своїх операціях проти Анголи та Намібії у 1980-х роках.


Ці машини були спроектовані так, щоб мати хорошу швидкість руху і витривалість (щоб врахувати великі відстані, а також знизити вимоги до технічного обслуговування через їхню колісну конструкцію) і були спеціально розроблені для максимальної виживання пасажирів від засідок зі стрілецької зброї та звичайних встановлених мін .


Інформація взята з https://www.military.com/

Комментарии